top of page
Zoeken
  • Saskia Martens

“De weg wijst zich vanzelf, ja echt!”


Wie mij vijf jaar geleden zou zeggen dat ik op een podium zou staan met een helemaal zelf gemaakte voorstelling waarin ik zou zingen, acteren én klarinet spelen, had ik nooit geloofd. En toch… was het gisteren zover: de officiële premiere van ‘Tante Tulp wil alles zijn’ in de kleine zaal van @Het Speelhuis.


Het was een hele weg ernaartoe met hobbels en bobbels. Een weg die begon met een vraag van Otine voor Kunstkwartier: kun je iets bedenken voor kinderen 4-7 jaar. Daarop het ontstaan van Tante Tulp.

Een nieuw pad vol ideeën, totaalconcepten in mijn hoofd, maken, realiseren, acteerlessen, coronatijd, filmpjes opnemen, enthousiaste reacties van kinderen, de eerste voorstelling met Carina en Marjan en daarna mijn worsteling: hoe ga ik nu zelf verder.


Met in mijn achterhoofd het idee: ik wil graag een voorstelling maken met meerdere lagen, die leuk is voor de doelgroep, maar ook voor volwassenen, die laagdrempelig is, waarin muziek-theater-fantasie-literatuur verwerkt zijn, waarin kinderen lekker mee mogen doen, waarin ook een relevante boodschap zit die er filosofisch maar luchtig doorheen waait…


Het is gelukt! Met de nieuwe muzikale Buurman Ben aan mijn zijde hopen we nog veel mooie avonturen tegemoet te gaan.


Ja, ik ga nu zeker verder met het ontwikkelen van Tante Tulp. Veel nieuwe ideeën om te gaan maken. Nee, ik ga nu niet alleen maar het theater in. Ik ben natuurlijk de iets minder uitbundige, directe, wat meer bescheiden en rustigere versie van Tante Tulp in het dagelijkse leven, maar wel de enthousiaste, ideeënrijke, concreet makende, verbindende creatieveling. En dat inzetten en daarmee iets waardevols toevoegen aan wat leeft in de samenleving… daar ligt ook een wens van mij. En daar kan Tante Tulp mij enorm bij gaan helpen!


“Het maakt niet uit waarheen je gaat,

neem je de bocht ga je kaarsrecht,

al ben je soms ietwat verdwaald,

de weg wijst zich vanzelf, ja echt!”


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page