top of page
Zoeken
  • Saskia Martens

Frisse blik voor het onderwijs

Bijgewerkt op: 5 mrt. 2021

Soms kijk je met een troebele blik en is het juist nodig om ergens een andere blik op te kunnen werpen. Dan kun je mij inschakelen. Ik kijk met een open blik: wat speelt er, wat is er nodig volgens jullie? En wat ziet een buitenstaander? Het kan vaak anders: efficiënter, leuker en misschien wel met minder druk.

Er speelt veel in het onderwijs: vernieuwingen, werkdruk, lerarentekort, verplichtingen, veel ouders, passend onderwijs en dan hebben we het nog niet eens gehad over corona. Strubbelingen. Je kunt er iets aan doen door het op een andere manier aan te pakken. Door je bijvoorbeeld niet alleen te richten op wat er in de school gebeurt. Of door er een andere blik op te werpen dan je gewend bent. Zo buig je strubbelingen om tot kansen, uitdagingen.

Uitdagingen leiden tot nieuwe ideeën. Ideeën zijn er genoeg. Maar ze concreet maken: daar gaat het om. Dan kom ik in beeld. Met nieuwsgierigheid en creativiteit help ik ideeën tot wasdom te brengen. De ideeën van mensen waarvoor ik werk. En die van mezelf als dat nodig is.


Als frisse blik van buiten kan ik inspireren, motiveren, activeren en bijdragen aan groei, ontwikkeling en daarmee verbetering van onderwijs.

Mijn expertise ligt bij vraagstukken op het gebied van communicatie, educatie en veranderen; het concreet vertalen van beleid naar educatief materiaal, een praktisch communicatieplan als fundament, het creatief benaderen en oplossen van vraagstukken en thema’s die spelen. Uitgangspunt is de huidige situatie: wat leeft, wat past, waar is behoefte aan, wat werkt hier? Daarom eerst een kop thee voor de klik, dan een blik in de keuken, een maatplan en hup... aan de slag!


Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Mail, bel of app me, dan gaan we binnenkort rond de tafel.


Groet, Saskia33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page