top of page
Zoeken
  • Saskia Martens

Orkestbak: (speel)goed voor iedereen


Van componeren tot systemisch inzicht…

Ik ben altijd op zoek naar nieuw materiaal om in te zetten voor projecten. Dit speelgoed blijft voor mij een tophit. Vooral ook omdat het fantastisch muziekeducatiemateriaal is én je het daarnaast ook systemisch in kunt zetten tijdens trainingen communicatie, innovatie, groepsdynamiek.


Voor wie het niet kent: dit is dus een orkestbak vol instrumenten. Iedere school zou dit minimaal één in huis moeten hebben. Het is geheel adaptief, je kunt zelf je instrumenten kiezen en daarmee de klankkleur van 15 voorgeprogrammeerde muziekstukken zelf samenstellen. Groep 1 kan ermee overweg en

groep 8 net zo goed.


Voor communicatieprofessionals/trainers/coaches ook zeker fantastisch materiaal om mee te werken. Een orkest is een systeem. Ieder instrument heeft een functie binnen een orkest: ben je een solist (bijv. hobo) of juist een verbinder (bijv. hoorn) of ben je het fundament (bijv. bas)? En zo past ook bij ieder instrument een karakter dat haar bespeelt.

Het is een minisamenleving waarin ieder een eigen plek heeft. Wat kun je hier dan mee? Visueel en auditief jouw team, bedrijf, familie, gezin, etc. laten representeren door instrumenten. Luister en bekijk: hoe zijn de rollen verdeeld, hoe klinken jullie samen? Wat kun je hieruit opmaken en hoe klinkt het voor jullie optimaal? Inzicht gevend dus.

En multifunctioneel te gebruiken voor allerlei vragen die je hebt. Los van dit alles gewoon ontzettend leuk materiaal waaraan je vele werkvormen kunt koppelen.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page